Hauskimmat aktiviteetit minigolfin ystäville

Monet suomalaiset uppoutuvat arkensa askareisiin niin syvälle, etteivät huomaakaan, kun päivät kulkevat ohi ja kaikki alkaa vaikuttaa yhdeltä isolta harmaalta puurolta. Siksi jokainen meistä tarvitsee jonkinlaisia valopilkkuja tavalliseen arkeen ja erilaisia aktiviteettejä, joita voi kokeilla saadakseen vaihtelua ja kokeakseen uusia hauskoja elämyksiä. Useimmiten esimerkiksi pariskunnat syyttävät arjen tylsyydestä kumppaniaan ja sanovat, että on kumppanin syytä, ettei koskaan tehdä mitään hauskaa ja erilaista. Tällaisesta ajattelusta kannattaa päästää irti ja etsiä itse aktiivisesti uusia kokemuksia ja elämyksiä.

Oli sitten etsimässä piristystä parisuhteeseen, uusia elämyksiä arkeen tai jotakin hauskaa tekemistä itselleen ja ystävilleen, kannattaa ehdottomasti etsiä erilaisia vaihtoehtoja esimerkiksi internetistä. Nykypäivänä on monia sivustoja ja monenlaisia yrityksiä, jotka keskittyvät elämyksien ja elämyslahjojen myymiseen ja ovat arvokas tietolähde uutta harrastusta etsivälle. Aktiviteetit eivät enää rajoitu tavallisimpiin ja jokapäiväisiin kokemuksiin, vaan netistä voi löytää tarjouksia esimerkiksi benji-hyppyyn tai haiden kanssa sukeltamiseen tutumpien harrastuksien lomassa. Lue artikkelista lisää, minkä parissa varsinkin minigolfin ystävä voi viettää vapaa-aikaansa.

Minigolf

Golfaaminen on haastava, aikaa vievä ja taitoa vaativa laji. Usein golfia varten täytyy myös harjoitella etukäteen ja esimerkiksi hankkia niin sanottu “green card”, jotta pystyy edes harrastamaan kyseistä lajia luvan kanssa. Golfaamista huomattavasti helpompi vaihtoehto on kuitenkin minigolf. Minigolfaamista varten ei tarvitse suorittaa taitoja todistavaa lupakorttia. Minigolf-radat tarjoavat asiakkailleen kaiken välineistön, ja pelaaja pääsee radalle saman tien. Minigolf ei usein myöskään ole kallis aktiviteetti, joten hyvin pienellä rahallisella panostuksella pääsee jo kokeilemaan lajia.

Minigolfia pelataan 18-reikäisellä radalla, samoin kuten edeltäjäänsä golfia. Rata on kuitenkin nimensä mukaisesti miniversio golfin radasta. Ratoja on monenlaisia, ja ne voivat sijaita sekä ulkoilmassa että sisätiloissa. Suomen kaltaisessa neljän vuodenajan maassa sisäradat ovat toki parempi vaihtoehto ympärivuotiseen pelaamiseen. Minigolf on yllättävän vanha laji; ensimmäisiä kertoja sitä on pelattu jo 1900-luvun alussa. Euroopassa minigolfin alkumaa oli 1920-luvun Saksa. Muualla maailmassa minigolf ei koskaan ole päässyt samaan suosioon kuin Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Keilaaminen

Keilaaminen on hauskaa ajanvietettä, ja monet viettävätkin viikonloppujaan tai esimerkiksi syntymäpäiviään keilaamalla ystäviensä kanssa. Keilaamistakin voi harrastaa todella pienellä rahalla ja mitä useampi samalla radalla pelaa, sitä pienemmäksi kustannukset voi laskea. Keilaaminen on yksi maailman vanhimmista lajeista, sillä todisteita keilaamisen ensimmäisistä muodoista löytyy jo muinaisen Egyptin ajoilta. Kukapa olisi uskonut, että tavallinen vapaa-ajan viettotapamme on aikoinaan ollut faaraoillekin kelpaavaa viihdettä! Suosio ei onneksi jäänyt muinaiseen Egyptiin; Englannissa 1200-luvulla rakennettu keilausklubi Southamptonissa on edelleen käytössä.

Keilauksessa painava keilapallo heitetään taktisesti kohti keiloja, jotka seisovat pystyssä radan päässä. Mitä useamman keilan saa kaadettua, sitä paremmat pelaajan pisteet ovat. Kaikista paras pistemäärä on 300, jonka voi saavuttaa saamalla 12 täyskaatoa peräkkäin. Keilaus on lajina levinnyt ympäri maailmaa. Yli 100 miljoonaa ihmistä yli 90 maassa keilaa. Pohjois-Amerikkalainen keilaus viittaa sisätiloissa sijaitsevaan rataan, kun taas Englannissa keilaus viittaa usein ulkotiloissa harrastettavaan keilaukseen. Suomessa on totuttu amerikkalaistyyliseen keilaukseen.

Suppaaminen

SUP-lautailu nimenä tulee sanoista “Standup paddleboarding”. SUP-lautailussa eli “suppaamisessa” lautailija seisoo laudan päällä pystysuorassa ja hänellä on kädessään mela, jolla voi meloa itseään eteenpäin veden päällä. Suppaaminen eroaa tavallisesta surffaamisesta siten, ettei tavallisessa surffaamisessa käytetä airoa tai melaa eteenpäin kulkemiseen. Suppaaminen ei myöskään vaadi aaltoja. Surffaaminen sen sijaan perustuu sille, että aalto ja veden voima kuljettavat lautailijaa eteenpäin aaltojen päällä. Laji on saanut alkunsa Yhdysvaltojen Hawajilta ja on levinnyt ympäri maailmaa.

Laji on alunperin jopa 3000 vuotta vanha. Sen moderni versio on kuitenkin vasta vuodelta 1960. Nykyään suppaaminen ulottuu esimerkiksi SUP-laudan päällä tehtäviin näköala- ja maisemakierroksiin, SUP-laudalla harrastettavaan joogaan ja SUP-laudan päältä harrastettavaan kalastukseen. Suppaaminen ei siis ole pelkkää passiivista eteenpäin melomista laudan päällä. Siihen voi yhdistää erilaisia aktiviteetteja ja tehdä lajista entistä hauskempaa ja jännittävämpää. SUP-lautoja voi hankkia myös Suomessa, ja useat yritykset ympäri maata tarjoavat suppaamisen mahdollisuuden erilaisin tavoin.

Ravintolaelämykset

Jos liikuntaa tulee muutenkin harrastettua paljon ja haluaa kokeilla välillä jotakin muuta, kannattaa ehdottomasti panostaa vähän erikoisempaan ravintolaelämykseen. Monissa paikoissa pöytä nostetaan esimerkiksi korkealle nosturilla ja samalla, kun ruokailija syö, hän ja koko seurue voi ihailla alapuolella siintävää upeaa maisemaa. Lisäksi erilaiset ruokafestivaalit tarjoavat makuelämyksiä ympäri maailmaa, ja ulkomaille matkustaessaan ja erilaisia paikallisia makuja maistellessaan, voi kokea upeita uusia makujen yhdistelmiä. Hurjapäisimmät kokeilevat esimerkiksi Japanissa käydessään, millaista paikallinen, myrkyllinen Fugu eli pallokala on.

Yhteenveto

Aktiviteettien ei tarvitse siis rajoittua pelkästään lenkkeilyyn korttelin ympäri tai elokuvien tuijottamiseen televisiosta. Välillä kannattaa haastaa itsensä ja tehdä hyppy tuntemattomaan kokeillen jotakin, mitä ei ole päässyt koskaan aiemmin kokemaan tai tekemään. Minigolf, keilaaminen ja suppaaminen voivat esimerkiksi olla juuri se piristysruiske, jota arkeen kaipaa. Ja kukapa ei nauttisi ainutkertaisesta ravintolaelämyksestä ystäviensä tai rakastettunsa kanssa? Aktiviteettien kokeilemisessa avoimuus ja rohkeus ovatkin avainasemassa ja tuovat harrastajalleen korvaamattomia ja upeita muistoja.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *