Minigolf on virkistävän erilainen ohjelmanumero juhliin

Ikimuistoiset juhlat vaatii aina upean ohjelmanumeron, jolla päivä kruunataan, ja vieraille jää mukavia asioita jälkipolville kerrottavaksi. Yksi varteenotettava vaihtoehto juhlien huipennukseksi on minigolf, jonka parissa viihtyvät aivan kaikki. Minigolf on hauska peli, johon osallistumiselle ei ole juurikaan rajoitteita. Hauskoihin hetkiin minigolfin parissa eivät vaikuta pelaajien iät tai edes aiempi pelikokemus, sillä jo pelkällä tuurilla minigolfissa pärjää silloin, kun pelaaminen on pilke silmäkulmassa tehtävää hauskanpitoa. Minigolfin puolesta puhuu myös moni muu seikka.

Minigolfista syntyy hauskoja muistoja. Juuri niitä, joita jokainen juhlienjärjestäjä toivoo päivästään jäävän. Minigolf on lisäksi jokaiseen tilanteeseen räätälöitävä ohjelmanumero, sillä sitä voi pelata sekä sisällä että ulkona, joten edes sää ei pääse pilaamaan suunniteltua ohjelmaa. Aikataulullisesti minigolf sopii moneen hetkeen, sillä esimerkiksi ratojen määrää muokkaamalla peli mahtuu tiukkaankin aikatauluun. Juhliin minigolf-ohjelmanumeron voi järjestää monella tavalla, jotka seuraavaksi esitellään. Olipa juhlapaikan lähimaastossa minigolfrata tai ei, on pelin järjestäminen mahdollista kummassakin tilanteessa.

Juhlat minigolfkeskuksessa

Minigolfin pelaamisessa välttämättömät tarvikkeet ovat varsin vähäiset. Pitkälle pääsee mailalla ja pallolla sekä tietysti minigolfradalla. Parhaat asianmukaiset välineet löytää helpoiten minigolfkeskuksista, joita Suomessa on kymmenittäin ympäri maata. Tarjolla on vaihtoehtoisia ratatyyppejä, joita ovat huopa-, eterniitti- ja betonialustaisia. Lisäksi Suomesta löytyy joitakin MOS-ratoja, jotka ovat mielikuvituksellisia ja voivat sisältää toinen toistaan erikoisempia rata- ja esterakenteita. Käytännössä juhlien ohjelmanumerona ollessaan minigolfradan materiaalilla ei liene väliä, sillä teknisiä ominaisuuksia tärkeämpää tällöin on hauskanpito.

Minigolfkeskuksissa pelimahdollisuuksia on tarjolla sekä ulko- että sisätiloissa, joten talviaikaan ja huonon sään varalta juhliin suunniteltu minigolfpeli on mahdollista järjestää myös varmassa lämmössä sisätiloissa. Kooltaan rata ei sisätiloissa välttämättä yllä täyteen 18 reiän minigolfrataan. Helppoja juhlajärjestelyitä arvostavalle monet minigolfkeskukset ovat myös täyden palvelun juhlataloja, joista pelkän ohjelmanumeron lisäksi on mahdollista saada sekä juhlatila että tarjoilut. Minigolfkeskukset tarjoavat jokaiseen juhlatilanteeseen varmasti onnistuvan ohjelmanumeron, jonka toteuttamiseen vaadittavien välineistöjen hankkimisesta juhlien järjestäjän ei tarvitse itse huolehtia.

Vuokrattavat minigolfradat

Minigolfradan ollessa kaukana juhlapaikasta tai juhlien järjestäjän halutessa tuoda ohjelmanumero vieraiden luokse, on ratkaisu helppo: vuokrattava minigolfrata. Tällöin minigolfradat tuodaan haluttuun paikkaan, ja pakettiin usein sisältyy myös valikoima mailoja ja palloja. Useat yritykset vuokraavat erilaisissa kokoluokissa olevia minigolfratoja, joilla juhliin saa tuotua hauskuutta ja jännitystä, minne tahansa, vaikka mökille tai puistoon piknikjuhlien kohokohdaksi. Tarjolla on niin yhden radan paketteja tai vaativampaan makuun sopivia useampia ratoja sisältäviä minigolfratapaketteja, joiden avulla pelattavaa riittää pidemmäksikin aikaa.

Juhlajärjestelyiden mennessä astetta pidemmälle on minigolfratoja myös mahdollista ostaa kokonaan omaksi, jolloin pelipaikan saa rakennettua esimerkiksi omalle pihalle. Tällöin minigolfista saa pysyvän viihdyttimen myös tuleviin juhliin. Edullisemmin pääsee kuitenkin vuokraamalla, jolloin jo muutamalla sadalla eurolla saa oivallisen minigolfsetin, minne tahansa. Minigolfratojen vuokraamisessa parasta on se, että vuokrattavissa välineissä on useimmiten huomioitu pelaajat lapsista aikuisiin, joten tarjolla on monen kokoisia mailoja, ja myös palloissa valittavana on erilaisia palloja minigolfin vaihteleviin tarpeisiin.

Tee se itse -minigolfradat juhlien hupaisana kohokohtana

Minigolfkeskusten ja juhlapaikalle vuokrattavien golfratapakettien ollessa syystä tai toisesta poissuljettuja, on vielä yhtenä mahdollisuutena tee se itse -minigolfrata juhlien ikimuistoiseksi ohjelmanumeroksi. Itse suunniteltu ja omin käsin rakennettu minigolfrata vie aikaa ja vaivaa, mutta tarjoaa taatusti ennennäkemättömiä ratoja ja mitä mielikuvituksellisimpia esteitä selvitettäväksi. Esikuvana itse tehtyihin minigolfratoihin voi käyttää esimerkiksi olemassa olevia minigolfratoja, kuten MOS-ratoja, joissa usein on käytetty perinteisistä minigolfradoista poikkeavia elementtejä. Itse tehden vain tekijän mielikuvitus on lopputuloksen rajoitteena.

Tee se itse -henkisille minigolfratamestareille vaatimuksena on ainoastaan kekseliäs mieli. Edes lompakon paksuus ei ratkaise, sillä kierrätysmateriaaleista rakennettu rata voi tarjota upeita mahdollisuuksia ja on kaiken lisäksi ekologinen vaihtoehto. Itse tehtyihin ratoihin juhlien järjestäjä joutuu hankkimaan vielä mailat ja pallot, jotka voi joko vuokrata tai ostaa omaksi. Juhlien vieraisiin itse tehty minigolfrata tekee varmasti suuren vaikutuksen, ja yksikään juhliin osallistuva vieras ei taatusti jätä radalla pelaamista väliin mistään hinnasta.

Kuka on juhlien mestari?

Juhliin minigolfia miettiessä voi myös pohtia, onko pelaaminen silkkaa hauskanpitoa vai voisiko siihen liittää astetta vakavamman puolen ja kisata minigolf-mestaruudesta. Osallistujille pelaaminen muuttuu kisailumielessä haasteellisemmaksi, ja voi myös olla, että kynnys osallistumiseen myös kasvaa pelaamisen muututtua kilpailuksi. Oiva ratkaisu on järjestää esimerkiksi kaksi sarjaa, jossa toinen on täysin huvittelumielessä tehtyä puttailua ja toinen puolestaan kilpailuhenkisempi, jossa paras luonnollisesti palkitaan. Oli pelin luonne mikä tahansa, on minigolfista paljon riemua kaikille peliin osallistuville.

Minigolf on edullinen ja hauska vetonaula juhliin

Olipa juhlan syy mikä tahansa, osallistujat minkä ikäisiä vain ja juhlapaikka missä tahansa, on minigolf aina mahdollinen ohjelmanumero juhlien kohokohdaksi. Helpoin vaihtoehto on järjestää juhlat minigolfkeskuksessa, jossa myös tila ja tarjoilu onnistuvat. Toisaalta minigolfradan ollessa lähiseudulla voi pieni retki minigolfratojen luokse toimia omanlaisenaan ohjelmanumerona. Juhlapaikalle minigolf-mahdollisuuden saa varmasti ainakin vuokraamalla tai ostamalla, mutta todellisille juhlien puuhanaisille- ja miehille voi olla luontevaa rakentaa rata aivan itse, jolloin vain mielikuvitus on rajana.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *